Министър Владислав Горанов скастри няколко пъти Антон Хекимян в ефира

Министър Владислав Горанов говори в студиото на bTV по някои от най-актуалните теми, свързани най-вече със срещата на Бойко Борисов и няколко министри с руския президент Путин.

Той обаче на два пъти скастри водещия Антон Хекимян за въпросите, които той му зададе.

Журналистът на няколко пъти се опита да получи информация защо преди време България е била спряна за “Южен поток” и той е минал през Гърция. “Защо не се случи в миналото, Южен или Турски поток да минават през България? Двоен стандарт ли е това? Защо не сме се преборили, а Гърция е успяла? Някакави проблеми ли имахме, отново ли е нещо, свързано с корупцията?” пита Хекимян.

“Тези внушения си ги запазете за следващия гост. Искахме да гарантираме, че България никога няма да остане без газ, защото ако ескалира конфликта на Русия с Украйна, да имаме достатъчно количество газ. Интересите на всички съвпадат Отклонението на “Турски поток” към България е договорено”, обясни Горанов.

Малко след това пък Хекимян наклони интервюто към това дали говоренето за големите енергийни проекти като АЕЦ Белене, не е свързано с предстоящите избори догодина.

“Не знам как ви хрумна това. Предстоят европейски избори, европейската тематика ще бъде водеща, но вероятно ще бъде замъглена от местни махленски свади”, коментира Горанов.

Накрая Хекимян каза: “Нека поговорим малко повече за темата здравеопазване, тъй като сме свикнали с вас да говорим за други теми”, а Горанов му отвърна: “Темите, по които говорим, ги избирате вие и тези, които ви шушнат в слушалките”.

Накрая стана дума за предложението да се ограничат рекламите на хазартните игри, а финансовият министър каза на шега, че благодарение на тях Хекимян и колегите му стоят в ефира. “Напротив, нито аз, нито моите колеги стоим тук заради рекламите от хазарт. Дори днес БТВ става на 18 години, което едва ли се дължи на хазартните игри”., при което Горанов отново го контрира: “Със сигурност се дължи на рекламите”