Абитуриенти надрусали „палавата даскалица“ на бала в Харманли?

Начална учителка от Симеоновград шокира навръх 24 май абитуриентите от Харманли и Симеоновград, пише ШОУ. Случката се разигра в ресторант „Приказките“, собственост на инж. Митко Димитров – Пайнера. В разгара на купона 58-годишната учителка от СУ „Св. Климент Охридски” става звездата на дансинга, а за мръсните танци й помага младеж, който дори прави стриптийз.

Интернет пространството гъмжи от клипчета от въпросната вечер. Хвърлят се салфетки, лази се по дансинга, полата на учителката се вдига… Това са само част от изпълненията на даскалицата, снимани и пуснати в социалните мрежи от абитуриенти. Клипът с мръсните танци бе публикуван на профила на зрелостник от Харманли и след разговор с директора на училището – изтрит.

Началната учителка от кадрите се казва Дарина Димова. Започнала е работа в училището в Симеоновград в началото на тази учебна година. След бруталната разюздена нощ тя е извикана в директорския кабинет за обяснение. Пред ръководството заявила, че се срамува от постъпката си и че вероятно е прекалила с алкохола, след което е подала молбата за напускане.

Оказа се, че Дарина не е била поканена на бала, била в заведението като гост, на свободна консумация. Младежът от видеото също не бил съученик на празнуващите абитуриенти.

Коментарите в социалната мрежа са на двете крайности. Едни смятат, че жената не е на работа и може да се забавлява. Те не виждат нищо осъдително в това да му отпусне края и да танцува като за последно. „Е, голям праз, купонясва си жената. Даже май тя прави шоуто“, пишат невъзмутими потребители в социалните мрежи. Има такива, които буквално се възхищават на поведението на учителката и пишат: „Много яко. Стига скучни и ядосани даскали“.
Осъдителните коментари са далеч повече. „Ужас. Срам за учителската гилдия. На това ли ще учи децата ни“, възмущават се други. „Никой нямаше да й каже “копче”, ако не беше преподавател в училището на абитуриентите от клипа и това не беше се случило на бала им. Както и ако беше сервитьорка, барманка, фризьорка или друга професия, с която не се дава пример за морал на деца“, прибързано я заклеймиха в Интернет, без да са запознати дали наистина е учителка на въпросните абитуриенти.

Колежка на Дарина се опита да я защити, определяйки видеото за незаконно. „Напълно законно е видеото, както и утре ще го кача поне в 20 сайта. Осъдете ме. Аз съм юрист, госпожо. Вие сте държавни служители, с публични функции, хуманни и естетически при това, подлежите на обществен контрол. Видеото е направено на публично място – дискотека,  пред множество зрители.

Никой не я е следил и фотографирал в личния й живот

Освен това е обществено важна информация, интересна и важна за обществото, за да е информирано какво се случва с данъците му, които отиват за образованието на децата ни. Кадровата политика на държавата е също важна тема, подлежаща на публична дискусия и обществен контрол“, отговори й твърде краен потребител в социалните мрежи.

Със сигурност скандалното й поведение, което й докара прозвището „палавата даскалица“, се дължи на огромно количество алкохол. Промъква се обаче версия и за наличието на упойващи вещества, с помощта на които е освободила напрежението в себе си.

Запознати с живота на учителката са убедени, че някой е „помогнал“ на Дарина за това поведение. Категорични са, че най-вероятно в чашата й е било сипано нещо, чието действие се вижда на сцената. Да не говорим, че днешните абитуриенти стимулират доброто си настроение с различни забранени субстанции и екстази. „Поведението на Дарина е скандално и има само едно обяснение – някой й е пробутал нещо в чашата. Виждали сме я и друг път под влиянието на алкохол, но никога не е правила такива изцепки. Да, тя обича да се забавлява, скъсява до някаква степен дистанцията със своите ученици, но в рамките на приятелството. Не можем да я познаем от кадрите. Убедени сме, че без да знае е взела нещо стимулиращо. Казвам без да знае, защото тя е против наркотиците и никога не би посегнала съзнателно към тях“, споделя нейна приятелка, пожелала анонимност.