Драмата е неописуема! Двама братя от Пловдив са удавените в Поморие, извадили единия още жив от водата, но…

Групата за идентифициране на извадените от морето тела пред Гранд хотел Поморие току-що приключи с огледа и тяхната самоличност е установена, съобщава “Флагман”.

Удавените са двама братя – на 31 г. и 29 г. Единият от тях е изваден от водата полужив. Хората са опитали да го спасят, но секунди по-късно той издъхнал. Брат му е бил на около 200 метра зад шамандурата. Наложило се тялото му да бъде извадено от катер на общинска полиция. Двамата пристигнали на почивка в Поморие преди дни. Единият бил тук със съпругата си, която си е заминала по-рано днес.

Морето е бурно. На табелата е указано, че спасителите са били на работа до 18:00 ч.

Апостол Петков е бивш концесионер на плажа пред Гранд Хотел Поморие до миналото лято. Той спаси давещото се момче. То от своя страна опитваше да помогне на друг мъж, хвърлил се в морето, за да спаси приятеля си, при което загинаха и двамата.

В спасителната операция по връщането към живот на момчето от магазина се е включил и Янислав – старши спасителят на плажа. След това Янислав и Апостол Петков са се втурнали в морето, за да търсят другите двама удавници. Извадили са ги, но вече са били мъртви.

Янислав е категоричен, че инцидентът е станал в 18:10 ч., той е бил облечен и вече е напускал работното си място, вървял е по улицата между хотела и Атриума, за да се прибере у дома. Янислав чул виковете за помощ на летовниците от плажовата ивица и се върнал на мястото.