Мъж се представя десетилетия за саудитски принц: Завлече милиони от американски инвеститори

Мъж от Флорида, който с десетилетия се представял за саудитски принц, се призна за виновен за присвояване на няколко милиона долара от измамени инвеститори.


Антъни Жиняк, който се представял за Калед Ал Сауд, се признал и за кражба на идентичност и измама.

Както бе съобщено от канцеларията на федералното обвинение, фалшивият принц и неговите съучастници, се представяли като сътрудници в инвестиционна компания на име “Marden Williams International LLC” и предлагали на инвеститори “ексклузивни делови възможности”.

Жиняк водел екстравагантен живот и приличал на автентичен принц. 47-годишният мъж купил вила на остров Фишер, близо до Маями бийч, докъдето можело да се стигне само с яхта или хеликоптер.

Той разказвал на всички, че има дипломатически имунитет и карал ферари с фалшиви дипломатически номера. Давал скъпи подаръци.

През март 2017 г. фалшивият принц се опитал да си купи хотел за няколко милиона долара в Маями и пребивавал в него, плащайки с кредитна карта на името на името на истински член на саудитското кралско семейство.

Жиняк използвал също така различни фалшиви паспорти по време на пътуванията си. През ноември отлетял от Лондон за Ню Йорк с такъв паспорт, когато бил заловен.

Когато претърсили дома му в Маями, открили десетки кредитни карти, финансови документи от реални членове на Саудитското кралско семейство, оръжия, хиляди долари.

Това не е първият път, когато Жиняк е залавян, представяйки се за саудитски принц.

Още на 17 години той започнал да играе саудитец и да мами по хотели, търговски центрове, автокъщи…

За подобни престъпления е бил обвиняван няколко пъти, за пръв път през 1991 г., после през 1994 г., 1996, 2002 и 2006 г. Извършвал измами в Калифорния, Мичиган, Охайо, Илиноис, Ню Йорк и Флорида.