Заловиха най-прочутия килър в Русия, който уби мафиот №1 Дед Хасан (ВИДЕО)

Задържаният за убийството на Дед Хасан Гаджи Бейлагански е основният килър в престъпната група на убития в Турция Вор в законе Ровшан Ленкорански, който е поръчал и криминалния авторитет.

41-годишният Ровшан Ленкорански, наричан от много “страшилището на Урал”, бе убит на 18 август 2016 година в Истанбул, докато чака в колата си зелен сигнал на светофара. Шофьорът му – бодигард умира на място, а Ровшан е закаран в болницата, където умира от раните си. Погребан е в гробището в Азербайджан.

Както отбелязват разследващите, след смъртта на Ленкорански неговият брат предоставил на Гаджи два апартамента и брониран джип, с който да се придвижва из Москва.

След убийството на Дед Хасан Гаджи разработвал схема за покушението на една от основните фигури сред азербайджанските бандити по прякор Гули.


Надир Салифов – Гули

Именно войната между Гули и Ленкорански е довела до големия брой убийства на азербайджански бизнесмени в Москва през последните няколко години.

Убийството на Гули бе предотвратено в началото на ноември миналата година в Истанбул. Тогава 11 души бяха “командировани” да ликвидират 45-годишния легендарен бандит Надир Салифов, по прякор Гули.  По-рано той бе освободен от наказателна колония, където прекара 22 години. Веднага след това т. нар. вор в законе замина за Турция, където бе заснет заедно с брат си.

Убиецът на криминалния авторитет Дед Хасан бе задържан в Москва от сътрудници на Федералната служба по безопасдност.

През последните пет години разследващи и оперативни работници от Федералната служба за безопасност опитват да разкрият убийството и килърите на Дед Хасан. Едва неотдавна те получили информация, че това е именно Гаджи Бейлагански. Да тръгнат по петите му било трудно – никой от азербайджанската диаспора в Маскво не знаел нито къде се намира, нито с какво се занимава.