Начало Новините днес Огромна трагедия почерни Хисар: Две години, след като Бузьо загина с мотор...

Огромна трагедия почерни Хисар: Две години, след като Бузьо загина с мотор в гората, синът му Миро яхна пистарката си и…

Мирослав Петков от Хисар е намерил смъртта си рано тази сутрин на пътя между съседните до курорта села Паничери и Старосел. За последно младият мъж, който е на около 24-25 години, е видян около 4 часа на събора в село Старосел. Мирослав е бил с кросов мотор и с подходяща за него екипировка.
Около 11 часа днес минаващи около мястото на инцидента хора са забелязали дълъг спирачен път и са открили трупа на младия мъж. Разследващи съобщиха, че мотористът е изгубил контрол над превозното средство, излязъл е в дясно извън пътя и се е забил в дърво. Загинал е на място.

По непотвърдена информация, скоростта, с която е карал, е била много над позволената. Все още няма яснота дали жертвата е употребила алкохол.

Трагедията е двойна, защото само преди около 2 години бащата на Мирослав – Димитър Петков с прякор Бузьо, загина по идентичен начин с мотор в гората над карловското село Климент.

Мирослав е едно дете в семейството. Роднините и приятелите му от Хисар са в потрес. След смъртта на баща си  младият мъж е наследил бизнеса му – отглеждал е гъби. Местни хора съобщиха още, че наскоро се е оженил. След трагедията остава млада вдовица.