Цял Пловдив плаче за двамата братя, удавили се на Поморие (ПЪРВИ СНИМКИ)

Пловдив е потресен от трагедията с удавените двама братя в морето край Поморие. Както вече писахме двамата са на 29 и 31 години. Те били на почивка в курорта заедно със свои близки.

Жертвите са Мирослав Средев и две години по-малкия от него Христо Средев.

Според експертите, които направиха оглед на мястото, удавените са двама братя от Пловдив. Единият от тях е изваден от водата полужив. Хората са опитали да го спасят, но секунди по-късно той издъхнал, пише TrafficNews.bg.

Брат му е бил на около 200 метра зад шамандурата. Наложило се тялото му да бъде извадено от катер на общинска полиция, съобщи “Флагман”.

Пловдивчаните са били на курорт за уикенда в Поморие заедно със съпругата на единия от двамата братя. Тя също е влязла с тях в морето, но е излязла на брега, защото не посмяла да плува в бурното море. Така останала невредима.

На косъм от смъртта се е разминало друго момче, което се спуснало да спасява двамата братя. Той бил изваден от Апостол Петков – бивш концесионер на плажа пред Гранд Хотел Поморие до миналото лято. В спасителната операция по връщането към живот на момчето се е включил и Янислав – старши спасителят на плажа. След това Янислав и Апостол Петков са се втурнали в морето, за да търсят другите двама удавници. Но било късно.

През 2016 г. 133-ма са общо удавените хора за страната за цялата година. 41 от тях са намерили смъртта си във водите на морето. Спасени са 3974.

През 2017-та година са регистрирани 24 удавяния само за първите пет месеца на годината.