Млада шофьорка и екстравагантен мъж с опит за грандиозна измама след мелето с 8 ранени край Пловдив! (СНИМКИ)

Опит за грандиозна измама се е опитала да направи 27-годишната виновна водачка от пловдивското село Калояново, която вчера сътвори меле с три коли на пътя Граф Игнатиево – Труд. Тя се казва Антония Лукова, работи в София като психолог.

Това твърди Антоанета Тенева от карловското село Дъбене. Вчера ужасената майка разказа за кошмара, който са преживели тя, съпругът й и децата й, когато са били блъснати от Маздата, сътворила катастрофата.

Първоначалните данни от полицията бяха, че млад дрогиран водач, е управлявал Маздата и се е натресал в Рено и Форд. Тенева обаче заяви, че е видяла малко след удара как срещу нея спира такси, идващо от Пловдив. От него слязъл млад и екстравагантен мъж. “Аз не можех да не го запомня. Направи ми впечатление, защото беше с огромна черна коса и огромна черна брада. Той слезе от таксито, отиде до Маздата и седна на шофьорското място. Преди това видяхме, че Мазда-та е управлявана от младо момиче, на около 20 години.”

То е отишло до водачката на другата ударена кола и е казало. “Моля ви, не казвайте, че аз съм шофирала Маздата, защото родителите ми са много строги.” Малко след това, съпругът на Тенева, който е бил вече откаран в болница й се е обадил по телефона и попитал защо търсят момчето, след като Мазда-та е била управлявана от момичето. В този момент е станало объркване, защото младият мъж, който е дошъл с таксито от Пловдив, също е бил дрогиран.

Съпругът на Тенева – Тенчо Тенев и водачката над другата ударена кола, са готови да седнат на детектор на лъжата, за да докажат, че казват истината.

Запознати разкриха пред, че младата жена, управлявала Маздата е от село Калояново, тръгнала е сама да се прибира към София, където работи – в колата не е имало друг човек. Нашите източници се чудеха, от къде изведнъж се е появил водач на тази кола, след като момичето е било само.

От полицията заявиха, че имат данни да се направи опит да се подмени водача на Маздата и, че по случая се извършва проверка.

Припомняме, че при катастрофата пострадаха 8 души. Всички те са изписани от болницата вече с натъртвания и охлузвания. Тенева съобщи, че двамата й сина и съпругът й са с травми, но слава Богу, не са тежки, момчетата били стресирани. Пострадалите от Форда са земеделци от Дълго поле, В тяхната кола е имало деца на 2 и на 5 години, които също са натъртени, но снощи са били изписани от болница. Тенева е категорична, че ще търсят правата си по съдебен ред.