От последните минути: Убиецът от Слънчев бряг издаде скандални подробности за отношенията между Симона и Миджурина

37-годишният Михаил Станчев вече е с повдигнато обвинение за убийство и опит за убийство. Наказанието за това престъпление е 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, и доживотен затвор без право на замяна. Мярката му за неотклонение ще се гледа във вторник, в Бургаския окръжен съд, съобщи окръжният прокурор Георги Чинев, цитиран от в. “Труд”.

Станчев вече е разпитан и е признал, че е извършителят. Пред разследващите разказал, че бил обхванат от дива ревност. Той бил лудо влюбен в Симона Тодорова /22г./ и не можел да приеме, че тя се среща със значително по-възрастния бизнесмен Коста Николов – Миджурина.

Симона се оплаквала на Михаил, че Миджурина я тормози, но в същото време я харесва като жена. Казвала му, че я кани на вечери и че се държи мило с нея, когато реши.

Михаил няколко пъти я предупреждавал да отреже мераците на предприемача, но тя не го направила и той буквално откачил, когато разбрал че ще ходи на вечеря едва ли не като половинка на хазартния бос.

Любовният триъгълник бил факт от месец май тази година.

Заради страстната си любов към Симона, Михаил Станчев убил Миджурина. Той отворил вратата на луксозния „Мерцедес”, в който предприемачът чакал Симона и стрелял в него от упор. После стрелял и в Симона. Отзад в тузарския автомобил било семейство от Сливен.

Момичето е в кома, в тежко състояние е в Бургаската болница, казаха лекарите от УМБАЛ.

Михаил Станчев е разведен, има една дъщеря. Той е бил заловен в автомобила си „Опел Корса”, докато се опитвал да избяга от страната през ГКПП Лесово. Не е оказвал съпротива и доброволно е предал оръжието си – пистолет „Макаров”