Извънредно! Михаил обясни защо е убил хазартния бос Миджурина и прострелял фаталната Симона, шок в съдебната зала!

 Пътувах към Лесово, за да се предам, а не, за да избягам. Бях с оръжие. Доколкото си спомням минах през Ямбол, но не исках там да се предам. Не исках да се върна в Бургас, не знаех какво ще се случи. На границата бе по-безопасно.“, това каза задържаният за убийството на бизнесмена Коста Николов в Слънчев бряг – Михаил Станчев, цитиран от “Флагман”. В момента той е в Окръжния съд, където се гледа мярката му за неотклонение.

Съдия Стойков попита Михаил Станчев дали винаги носи паспорта в себе си, тъй като след убийството се е отправил към ГКПП Лесово. Да, каза Михаил. На въпрос защо си е изключил телефона, той отговори: „Не знам, не бях на себе си“. Той каза, че когато станал инцидента е бил с един пълнител, после минал и си взел останалите неща, плюс още един пълнител от една каса. Не помнел кога е презаредил пълнителя. „Сигурно, когато съм пътувал“, каза той. Два пъти в годината той стрелял за удоволствие в комплекс „Аполо“.

Той призна, че се качил в колата след убийството, първо отишъл в дома си, където взел всичките налични боеприпаси от металната си каса, бил в особено състояние на духа. Осъзнал се едва край Лесово. По пътя говорил с брат си по телефона, признал му за убийството, след което изключил апарата си. Все още не може да си обясни защо то е направил. „Не знам защо го сторих. Не бях на себе си. Пътувах към Лесово, не за да напусна страната, а за да се предам. Не исках да се връщам в Бургас, защото ме беше страх какво ще се случи”, призна Михаил в съдебна зала, съобщава “Флагман”.

Адвокатът на Михаил Станчев – Красимир Кацарски, каза, че е съгласен с исканата мярка за това, че той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се полага наказание лишаване от свобода над 15 години, но не и заради това, че е искал да напусне страната и да се укрие.

Михаил също се съгласи с адвоката си. Той не може да обясни логиката си на действие. “Аз не търся логика в това нещо, просто съм го направил, не зная как.”, каза той.

Припомняме, че в Слънчев бряг показно бе разстрелян 55-годишният Коста Николов. Инцидентът е станал в района на хотелски комплекс “Сън вилидж”. В колата е била Симона, която е била извадена жива, но също с прострелни рани и е настанена в бургаската болница. За извършител на зверството МВР е задържало 37-годишен мъж Михаил Станчев, при опит да премине границата с Турция.