Истински ужас споходил волейболиста Владо Николов, загубил малкия си син

Наскоро волейболната звезда Владо Николов е минал през същински ад. Гордият татко на четири деца е бил на косъм от това да загуби единия си син. Той е живото доказателство, че минутка невнимание може да бъде фатална. Така в един хубав следобед, докато разговарял с треньора на големия си син, третото му дете Филип безследно изчезнал. Съвестен човек видял малкия да бяга към най-натоварения път в София – „Цариградско шосе“, и го отвел при паникьосания татко, пише в. “ШОУ”.

Владо и Филип отишли да вземат от тренировка големия батко. Волейболната ни звезда се заговорил с треньора и след няколко минути установил, че детето го няма. В залата настъпила истинска паника, а Владо се изпотил няколко пъти за минути. Къде ли не търсели малкия малчуган, който е едва на две и половина, но от него нямало и следа. „Не знаех как да обясня на жена ми, че съм загубил сина ни“, сеща се той за неприятната за всеки родител случка.

След десетина минути видели един човек да води малкия Филип. Мъжът обяснил, че го видял да тича без родител и решил да го пресрещне, за да не стане беля. И добре че го направил, тъй като синът на Владо се бил запътил към „пистата на Формула 1“, а именно „Цариградско шосе“, където колите буквално прелитат и евентуалната поява на малко дете на пътя ще го помете.

„За него беше просто забава, мислеше си, че играе на криеница. За мен това беше най-големият стрес, който съм преживял. Това чувство не го пожелавам на нито един родител“, разказа Николов.

Владо обожава децата. Можем да кажем, че се е погрижил подобаващо за страната ни в демографски план с четирите си деца. С първите си три опита бележи само мъжки – Александър, Симеон и Филип, но с последния опит радва цялата фамилия с появата на малката Дария.
Не случайно Владо е част от голямото кръщение, организирано от ДНК (Движение за национална кауза), в което един от двигателите е тв водещият Андрей Арнаудов. Волейболната звезда бе сред миналогодишните известни кръстници. „Тази година обаче няма да има известни кръстници, защото всички те вече ще са посланици“, обясни Андрей.

Красимир КРАСИМИРОВ