Какво подари кралицата на принц Хари и Меган Маркъл

Елизабет II връчи своя сватбен подарък на принц Хари и Меган Маркъл.

Въпреки че преди церемонията двамата призоваха за благотворителни дарения, вместо подаръци, кралицата се разграничи от това с внушителен сватбен дар, пише британският “Дейли експрес”.

Предвид практиката ѝ да раздава имоти, се очакваше Нейно Величество да подари на принц Хари и съпругата му вила Йорк котидж, която се намира в провинциалното ѝ имение Сандрингам в Норфолк.

Според изданието имотът вече е собственост на херцога и херцогинята на Съсекс.

Принц Хари и съпругата му могат да използват новата си придобивка като ваканционно убежище.

Източник: Guliver/Getty Images

Елизабет II подари на по-големия си внук принц Уилям за сватбата му с Кейт Мидълтън през 2011 г. 10-стайната къща Анмър Хол в Сандрингам, припомня изданието.

Внушителният подарък беше предвиден в началото на май от кралския биограф Дънкан Ларкъм.

“Кралицата има навика да раздава имоти, така че шансът принц Хари и Меган Маркъл да се окажат горди собственици на резиденция извън Лондон е голям. Макар да не е потвърдено, вероятно това ще бъде Йорк котидж в Сандрингам”, сподели тогава биографът.

Йорк котидж
Йорк котидж Източник: Getty Images/Guliver

Вилата се намира в разрастващото се имение на Нейно Величество в Норфолк на около 180 км от двореца Кенсингтън в Лондон, където понастоящем живее двойката.

Преди Йорк котидж са обитавали бабата и дядото на кралицата – крал Джордж Пети и кралица Мери. Нейно Величество наследява имението от баща си Джордж Шести след смъртта му през 1952 г.