Млада българка направи “екстра” кариера във Франция: От обикновена проститутка стана отговорник за…

Млада българка направи умопомрачителна кариера във Франция. От обикновена проститутка се издигна до отговорник за цяла улица. Да, но сега се разбра, че 29-годишният В.В. ще бъде предаден на Република Франция по силата на европейска заповед за арест, издадена от Публичната прокуратура във френския град Бобини.

Там се води наказателно дело срещу организирана престъпна група за трафик на хора и сводничество. Престъпленията са извършени в периода от 2015 г. до 23 януари 2018 г. В.В. замествал ръководителя на престъпната група, когато той отсъствал.

Издирваната по същото наказателно дело във Франция 28-годишна Е.Л. днес сама даде съгласието си в съдебната зала на Търговищкия окръжен съд да бъде екстрадирана и да отговаря пред френските съдебни власти. От обикновена проституираща жена в град Бобини тя се издигнала до отговорник на предлагащите сексуални услуги на цяла улица в града. В понеделник в Търговищкия окръжен съд делото по ЕЗА за нея ще продължи, като съдът отново ще иска издирваната от Франция българка да потвърди съгласието си да бъде предадена на френските власти.

Двамата напуснали Република Франция, след като срещу тях са предприети действия по наказателното им преследване. Установени и задържани са в Търговище, а Окръжната прокуратура им наложи мярка за неотклонение задържане за срок до 72 часа до произнасянето на съда. Съдебните власти в Република Франция са ги обявили за общодържавно издирване. По френските закони престъпленията, за които се издирват двамата българи, се наказват с лишаване от свобода до 10 години. Участието в ОПГ, трафикът на хора и сводничеството са наказуеми и по българското законодателство.