Нови четири тома доказателства срещу Иванчева, тя и ортачката й разиграват циркове със СРС-та

Нови 4 тома с доказателства е внесла тази сутрин прокуратурата срещу обвинената за подкуп кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, съобщава “Труд”.

Това стана ясно в началото на заседанието на апелативния спецсъд, който разглежда като втора инстанция искането на държавното обвинение за отстраняването й от поста. Както вече веднъж се възползваха от това си право, Иванчева и Петрова отново поискаха 3 дни да четат доказателствата. Те цитираха извадки от това, което са прочели до момента от записки, които са си водили.

В същото време Иванчева и заместничката ѝ разиграха нова порция цирк пред магистратите.

Двете задържани разказаха пред журналисти, че в специалните разузнавателни средства по тяхното дело са прочели диалог, в който са се появили инициалите Б.Б. И Ц.Ц.

“В:(бизнесмена Александър Ваклин) ”Защо ББ и ЦЦ я търпят, щото накрая София ще се напълни с такива Иванчеви.
Д: (посредника по подкупа Петко Дюлгеров): ш’ае появят, както си говорихме, а това в изключително опасно.
В: Ми ще СВ появят на държавно ниво, трябва да вземем мерки”.  

Освен това Иванчева и Биляна Петрова показаха записки, в които според СРС-тата Дюлгеров и Ваклин са си говорили, че могат да ги сплашат като ги “водят на Витоша” и “ще й пратим командоси”.

Друг инвеститор пък споделил с Ваклин, че прокуратурата му предложила оферта 15 000 евро, за да я няма Иванчева.

В началото на заседанието Биляна Петрова честити рождения ден на съпруга си с бележка, защото това бил по думите й единственият начин.

Иванчева пък обясни, че преписката на Ваклин е бавена не от нея, а от Румен Русев, който вчера оглави общината, защото тя му я била резюлирала.

Припомняме, че кметицата на “Младост” Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери. Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на бизнесмена за строеж. Иванчева отрича обвиненията. Тя е категорична, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин извън общината, а при разговорите им обсъждали проект за детска площадка.