Владимир Пелов убит като в уестърн, опитал да стреля, но сутеньорът Марио го изпреварил (ОБЗОР)

Избягалият затворник Владимир Пелов е бил убит буквално като в уестърн – лице в лице. Той е опитал да стреля, но е загинал пръв от раните си.


Марио Панчев

Мъжът, който според разследващите е стрелял – известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев също е получил наранявания и е бил настанен в реанимацията на “Пирогов”, след като му е била извършена операция. Той е бил откаран до София след стрелбата с личен автомобил на негови приятели, съобщи късно снощи Директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски.

Часове след стрелбата в центъра на Ботевград той не се нае да потвърди дали убитият действително е Владимир Пелов. По думите му в дрехите на трупа не са били открити лични документи. Застреляният мъж е бил облечен с дънки и връхна дреха с качулка.


Владимир Пелов

Сигналът за стрелбата в Ботевград е подаден полицията малко след 23 час на 5 юни. Според официалната, до момента, информация, на място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани е откаран в “Пирогов”. По-късно стана ясно, че са били открити три оръжия, но според първоначалните изявления на Христо Терзийски, участниците в престрелката са били двама. По все още непотвърдена информация това са били именно  Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия.

Огледът продължи до рано тази сутрин, на място бяха пристигнали и екипи от Съдебна медицина – София.

Марио Панчев е известен в крими средите, с множество регистрации за различни престъпления. Основната му дейност е сводничество. Не е ясно дали преди това е влизал в конфликт с Владимир Пелов.

В миналото Марио Панчев – Големия е популярен и като спортист, шампион на лежанка в категория над 120 кг, като вдига  240 кг още от първи опит.

Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2-ри юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит.

Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит – Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.

На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии.

В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.

Все още не е ясно и какво е предизвикало срещата и стрелбата между Пелов и Марио Панчев. Полицията тепърва ще извърши разпит на свидетели и евентуални очевидци.