Влюбен мъж умря само ден преди сватбата с момичето на мечтите си. Два месеца след смъртта му “булката” получи неочакван подарък от него (СНИМКИ)

Даниел Кубъруърт и Ашли Смит се запознали през 2015 година по време на отпуска в Крит. Веднага се харесали и между тях пламнала любов, която продължила и след връщането им във Великобритания, независимо, че двамата живеели в различни градове.

Идилията между двамата била пълна, но месеци по-късно научили ужасната новина – Ашли бил диагностициран с агресивна форма на рак на кръвта.

“По онова време бяхме тъкмо започнали да живеем при мен в апартамента, обичахме се, чувствахме се силни и вярвахме, че заедно ще можем да се преборим. Планирахме сватба, бяхме сигурни, че ще преодолеем заедно дори и рака”, спомня си Даниел.

Ашли преминал през 18 серии на химиотерапия, а след това и на лъчетерапия. Опадали му косите, но продължавал да вярва, че любовта е по-силна от всичко и ще победи страшната болест.

Годениците планирали сватба на 10 октомври 2018 година. През август, обаче, лекарите съобщили на влюбените, че всичките им опити да спрат болестта, са ударили на камък и ракът вече се разпространява до цялото тяло.

Дори и тогава не спрели борбата. Намерил се дарител, който се съгласил да помогне и да предостави стволови клетки. Състоянието на Ашли по онова време било вече толкова тежко, че лекарите не препоръчали тази интервенция. Когато Ашли бил вече в терминален стадий на болестта, родителите го преместили при себе си. Независимо от всичко той настоявал да направят сватбата така, както била планирана.

Но съдбата вече била решила друго. Ден преди сватбата, на 9 октомври, бъдещата булка заминала за Лейчестър да уреди всички формалности. Не успяла да стигне до брачната служба, защото бащата на Ашли й позвънил да се връща спешно вкъщи.

“Беше ужасно, несправедливо, покъртително. Моят Ашли умря само ден преди сватбата”, спомня си за онези тежки моменти Даниел.

Два месеца след погребението на любимия си мъж тя получила неочакван колет, подарък, пратен сякаш от отвъдното. Вътре били два пръстена – за нея и за него.

“Изобщо не знаех, че ги е взел. Те винаги ще ми напомнят за него, за нашата любов и сватбата ни, която така и не се състоя”, признава Даниел.