Гигантските пукнатини в Африка вече поглъщат цели къщи, задава ли се най-страшната катастрофа на планетата? (ВИДЕО)

Ще започне ли най-страшната катастрофа на планетата? Това, което се случва в момента в Кения, продължава да потвърждава и най-песимистичните прогнози на изследователите за разместването на Нубийската и Сомалийската тектоническа плоча.

В тази, изстрадала много, африканска държава, гигантски пукнатини се появяват една след друга в земята. В последните дни са се образували сериозни геологически аномалии. Например, такива са се пояили на склоновете на хребетите Абердер и Елгейо, между които в долина живеят хиляди кенийци. Сега те трябва или веднага да се евакуират, или, ако няма такава възможност, да продължат да живеят там в страх, че ще пропаднат в земята.

Както съобщават медиите по света, бягството на хората в този район може да се нарече дори не евакуация, а изход – дотолкова пукнатините вече са застрашаващи популацията, защото вече могат да погълнат цели села. Най-страшното е, че много от кенийците просто няма къде да отидат, но и не могат да останат там, където са сега.

Опасните пукнатини растат всеки ден, всяка нощ кенийците, които остават на заселените, засега, участъци, чуват ужасяващия грохот и пукот.

Люлеят се домове, по стените се появяват многобройни пукнатити, а по-старите постройки просто рухват.

Прогнозата на експертите е още по-страшна. Те предупреждават, че това, което се случва в момента, може да е само началото на пагубна катастрофа.

Според тях движението на такива колосални, тектонически плочи води не само до появяването на гигантски разломи, но и до събуждането на спящи и дори до появяването на нови вулкани.

А това вече реално заплашва да се превърна в световна катастрофа, последствията от която ще изпитат не само кенийците, дори не само африканците, но всички жители на планетата ни!