Изплува нова сензационна версия защо Пелов е паднал покосен от куршумите на Марио Панчев

Изплува нова сензационна версия за убийството на затворника Владимир Пелов. Според бивш затворник, който е лежал в пандиза заедно с Пелов, той е бил убит, защото пистолетът му е засякъл, съобщава Нова тв.

Припомняме, че във вторник след 23 часа в центъра на Ботевград, зад музея, беше застрелян Владимир Пелов, избягал от затвора в началото на април. Криминално проявеният Марио Панчев и издирваният опасен рецидивист Владимир Пелов откриват стрелба един срещу друг. Марио Панчев оцелява с куршум в тялото и е настанен в „Пирогов” в тежко състояние.

Преди минути пък стана ясно, че в жилището с експлозивите в Ботевград се е укривал и другият избягал рецидивист от Централния софийски затвор Радослав Колев.

Двамата с Пелов са отишли там около 25-26 април и са останали допреди около десетина дни. След това са напуснали жилището и в деня на стрелбата се е върнал само Пелов, а Колев все още не се знае къде е и дали е жив.

И двамата избягали затворници са били с променен външен вид – не са се подстригвали и са носели дълги бради. Апартаментът е собственост на най-добрия приятел на Пелов – Нико Петков. Той е двоен убиец, осъден е, но се е самоубил в следствения арест. Последно в апартамента са живели съпругата на Петков и двете им деца.

Жената на Нико Петков и Пелов са имали някога любовна връзка. Не е ясно къде са били Пелов и Колев от деня на бягството от затвора, 3 април, до 25-26 април, когато са се скрили в апартамента в Ботевград. Когато са отишли обаче там са се грижили доста добре с тях, но най-вероятно принудително. Не са ги издали, защото са се чувствали заплашени.

Знае се още, че синът на Пелов е знаел, че са там. В апартамента е намерен сак с граната и тротилови пресовки. Никой от съседите не е виждал двамата бегълци. Не е имало сигнали.