Путин заговори за третата и четвъртата световна война и обяви с какви оръжия ще се водят (ВИДЕО)

Не зная с какви средства ще се води третата световна война, но четвъртата ще се води с камъни и дървета. Така президентът на Русия Владимир Путин отговори на въпрос за третата световна война по време на превърналата се в традиция тв “Пряка линия с Путин”. Тя трае няколко часа и продължава и в момента. Бяха заявени над 1,7 милиона въпроса към Путин.

Руският президент всъщност цитира знаменито изказване на Алберт Айнщайн. Той добави, че трета световна война ще бъде пагубна за човечеството.

“Нямаше глобални конфликти, защото в света между водещите държави бе установен стратегически паритет”, каза още Путин. “Колкото и неприятно може да прозвучи, аз ще кажа, че страхът от взаимното унищожение играеше сдържаща роля и заставяше военните държави да се уважават една друга”.

Той увери, че с разработваните в момента бойни системи в Русия ще бъде гарантиран такъв паритет и в бъдеще.

По повод риска от начало на активни  бойни действия от украинската армия срещу Русия по време на световното първенство по футбол, изтъкнат от писателя Захар Прилепин, Путин заяви: “Надявам се, че такива провокации няма да има, но ако това стане, то ще има много сериозни последици изобщо за украинската държавност”.

Запитан за рязкото влошаване на отношенията мужду Русия и Великобритания покрай “случая Скрипал”, Путин сподели: “Ако срещу семейство Скрипал бе приложено бойното отровно вещество Новичок, те щяха да бъдат мъртви. Слава Богу, това не се случи”. Той допълни, че докато руските власти не бъдат допуснати до разследването на инцидента, този случай “трудно може да се коментира”.

“Много бихме искали да ни дадат възможност за достъп минимум до нашите граждани, и до Юлия (Юлия Скрипал е руска гражданка) в конкретния случай, и да ни дадат възможност пълноценно да участваме в разследването”.

Владимир Путин посъветва милиардера Роман Абрамович, на когото засега отказват виза за Великобритания, и другите руски бизнесмени в чужбина “да съхраняват доходите си в Русия и да ги насочват към развитието на руската икономика”.

“Какво правите, когато не знаете какво да се прави”, бе първият от серия кратки въпроси. “Старая се да намеря решение”, отвърна Путин и добави, че цената на грешките е много висока.

Запитан кой е най-добрият съвет, получен от баща му, Путин каза: “Не лъжи”.

На питането кога е повярвал в Бог, президентът посочи, че за него това е много личен въпрос, като изрази мнението, че “всеки човек се ражда с вяра в Бог”.

Путин посочи, че като държавен глава му се налага да жертва личния си живот. И добави: “Което се компенсира от това, че помагаш на милиони хора да живеят по-добре”.