Сензационни разкрития за пътя на бегълците от затвора: Дим издава първото скривалище на мъртвия Пелов и авера му Колев (СНИМКИ)

Все по-ясен става и пътят на бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев в последните два месеца. След бягството от затвора двамата рецивидисти са успели да се придвижват без проблем до различни места.

Последно двамата са се крили в апартамент в Ботевград, който е на няколко пресечки от мястото, където Владимир Пелов беше убит. Следите на Радослав Колев засега се губят.

Преди да отидат в апартамента обаче, по непотвърдена информация, двамата затворници се крият в старото крило на болницата в града.

Убежище за бегълците, според източниците ни, е било и село Огоя, община Своге. Няколко дни след бягството излезе информацията, че затворниците може да са именно там, но полицията тогава не ги откри.

Първото скривалище на двамата бегълци, за което има информация, е постройка високо в планината край село Ябланица, отново в община Своге.

Там са ги видели двама младежи, които забелязали, че от барачката, собственост на баща им, излиза дим. Именно този дим е издал бегълците.

„Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас! И питат: „Момчета, какво правите тука?” Ние обясняваме: „Отиваме за див чесън” „А, добре, добре, не се бойте!”, казват ни. Ние им казахме, че не се притесняваме, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме… при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо пистолет, но нищо не стана”, разказва едно от момчетата.

Момчетата успяват да отидат при баща си и звънят в МВР. Два часа по-късно за проверка на сигнала идват полицаи, но се качват в планината едва на следващия ден.

„Показахме им къде трябва да се качат, но нямаше възможност – не бяха облечени подходящо, нямаха джип и седяха с нас и чакахме полицията…”, разказва момчето.

По същото време до колибата пристига джип, в който вероятно се качват Пелов и Колев и бягат.

Какъв точно е бил пътят на Пелов и Колев след това не е съвсем ясно.

Колев се издирва и сега.