Министър Радев хвърли бомба за убийството на Пелов: Това, което е на повърхността не е оперативната информация, която аз знам и е станало (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Търсихме кой да ни заведе до бараката, за която се твърди, че са се крили избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев“, това заяви главният секретар Младен Маринов на извънреден брифинг в Бургас.

„По сигнала е действано с необходимата сериозност. Всичко необходимо е направено. Имаше термокамери, джипове, полицаи, а и претърсвахме всички коли, които се качваха и слизаха в района“, поясни комисарят.

Той допълни, че не може да каже конкретика за действията на колегите си, но все пак благодари на всички.

„Критиките са безпощадни. Включително и от хора, които са работили в системата и знаят как се работи. Лесно е да се критикува, но е трудно да се запазят професионалистите и да им се помогне да работят“, призова Маринов.

„Няма да отговоря кога са се разделили Пелов и Колев, защото още тече разследване. Полицията няма как да разбере всичко сама без подкрепата на гражданското общество“, поясни главсекът.

„Полицията е на народа. Той трябва да ни помага. Знаем за страха в обществото“, коментира пък силовият министър Валентин Радев.

Той поясни, че целта на МВР е това да не се повтаря.

„Стискаме зъби, за да не ви кажем оперативна информация, а и за да защитим колегите“, каза Радев.

„Това, което е на повърхността не е това, което аз знам и е станало. Нека да изчакаме малко. Нека бъдем търпеливи“, призова силовият министър.