5 начина, по които тялото ви крещи, че черният дроб е увреден

Трябва да се грижите добре за черния дроб. Това е един от най-важните органи в тялото Ви и е най-големият орган в тялото Ви.

Целта му е да Ви помогне да филтрирате кръвта, която идва от вашия храносмилателен тракт.

Той е там, за да Ви помогне да абсорбирате всички полезни минерали и протеини и да обработвате всички храни. Също така поддържа чиста кръв Ви.

Ако има нещо нередно в черния Ви дроб, цялото ви тяло започва да спира. Ето защо трябва да знаете как да разпознавате всички сигнали, които показват, че черният дроб е увреден. Повече от един литър кръв протича през черния дроб всяка минута.

Черният дроб е там, за да произвежда над 13 000 вида химикали, които са от съществено значение за вашето тяло, което произвежда около 80% от холестерола Ви.

Ето защо човек може да остане жив до 24 часа след чернодробната недостатъчност.

Повечето хора мислят, че мозъкът и сърцето са най-важните и единствените органи, които лошото състояние е опасно за нас.

Имате проблеми със стомаха : Ако имате стомашно разстройство и това включва гадене и повръщане, трябва да сте разтревожени. Не само заради черния дроб, защото тези симптоми са налице при някои други здравословни проблеми като отравяне с храна, мигрена, депресия и бременност. Ето защо не трябва да пренебрегвате това и да опитвате да се диагностицирате. Ако обаче тези симптоми не изчезнат, това може да означава, че имате някои проблеми с черния дроб.

Липса на глад : Ако имате увреден черен дроб, той няма да може да смила мазнини. Ако храната не се смила, както трябва, няма да бъдете гладни. Това ще доведе до нездравословна загуба на тегло.

Проблеми с храносмилането : Черният дроб произвежда жлъчка, която помага на тялото Ви да обработва всички необходими хранителни вещества. Ако черният дроб не успее, жлъчката няма да бъде произведена. Това ще доведе до синдром на раздразнените черва, запек, подуване на корема и няма да можете да пиете алкохол.

Урината Ви ще промени цвета си : Ако пиете достатъчно течности и наблюдавате какво ядете, урината трябва да е нормална. Все пак, ако забележите някакви промени в цвета на урината си, въпреки тези други аспекти на вашия “здравословен живот”, това може да е признак на увреден черен дроб. Ако урината Ви е кафява, оранжева или кехлибарена, има високи нива на билирубин в кръвта.

Задържащате течност : Ако ръцете и краката Ви изглеждат подути, това може да се дължи на цялата течност, която се задържа в крайниците Ви. Това може да се дължи на редица причини, включително бъбречни проблеми, сърдечна недостатъчност, хормонален дисбаланс и чернодробна недостатъчност. Ето защо трябва да отидете веднага при вашия лекар!