Извънредно! Наркобосът Марто Джито се предаде сам на ГДБОП след 3 години издирване!

Издирваният с червена бюлетина на Интерпол Мартин Георгиев, по прякор Джито сам се е предал в ГДБОП, съобщават от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Джито е обвиняем като лидер на престъпна група за поръчкови убийства, разпространение на дрога, рекет и пране на пари заедно с майка си и други членове на семейството му. На 7 юни в присъствието на адвокат Мартин сам се е предал в ГДБОП. Той бе задържан за 24 часа, като Специализирана прокуратура удължи задържането до 72 часа.

30-годишният мъж е син на Мила Георгиева, също подсъдима, но и за данъчни престъпления. Георгиева е била доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев. До 2012 г. е работила с афериста Иван Танев-Универсалния, който също се издирва от Интерпол.

През януари 2015 г. групата на Мила Георгиева и Мартин Джито беше разбита, но синът успя да избяга. Според прокуратурата бандата на Мила и Мартин е поръчала убийствата на Георги Семерджиев-Жоро Шопа.

Делото срещу Мила Георгиева и останалите от бандата – доведеният и родният й брат, бившият й съпруг, бизнесменът Георги Божилов-Жоро Тениса, е в специализирания съд. Материалите за Мартин Георгиев са отделени. Преди да избяга, Мартин Георгиев живееше на семейни начала с дъщерята на Радослав Калчев Черния Роди от Варна.

Очаква се Специализираният наказателен съд да внесе искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Мартин Георгиев.

Делото по мярката за неотклонение е насрочено за 12.30 часа днес.