7 неща, които не трябва да правите, когато сте в Гърция!

Както във всяка друга държава, така и в Гърция има правила, които не трябва да се нарушават.

Ако искате да имате почивка, без проблеми, прочетете тези правила, които туристите трябва да спазват, докато са там.

Някои от тях със сигурност са добре известни:

Да хвърляте тоалетна хартия в тоалетната

Във всяка тоалетна в Гърция има кофа за хвърляне на отпадъците. Тоалетната хартия също се хвърля в нея, а не в самата тоалетна, защото има опасност от запушване на стари и тесни водопроводи.

Сигурно на много места дори сте забелязали, че има лист, на който пише да се придържаме към това правило.

Да ядете или пиете в метрото в Атина

Гърците в своята столица са много горди от своето метро. Това скорошно нововъведение, изглежда перфектно в сравнение с някои други столици в света, а основната причина за това е спазването на правилата.

Ако има място в Гърция, където всички се придържат към правилата, това е в метрото. Те не ядат и не пият в него (освен вода), а това очакват и от туристите.

Да разчитате на кредитни карти

Гърците искат пари. Някъде може би няма да имате проблеми, ако плащате с карта в хотели или ресторанти, но ситуацията е различна в малките места или на островите. Постарайте се винаги да имате в себе си пари.

Жестове

Най-лошото нещо, което може да направите, е да приближите дланта до лицето на някого. Това не трябва да правите дори на шега. На някои места дори не трябва дълго да гледате в някого, особено при децата, тъй като гърците смятат, че по този начин можете да предизвикате катастрофа.

Разголени в църква

Гърция е страна, богата на красиви стари църкви и манастири, които си струва да бъдат посетени. Но в тях не трябва да влизате, ако имате открити крака и ръце. Най-добре е да покриете всички части на тялото, които са изложени, с помощта на забрадка или дълги поли / панталони.

Пиене на вода от чешмата

Въпреки че в някои места е безопасно да се пие вода от чешмата, обаче е по-добре първо да попитате жителите на мястото, в което сте настанени, дали да пиете или да си купите бутилирана.

Не пресичайте на пешеходна пътека, без да се уверите, че е безопасно

Прешеходните пътеки в Гърция са само за цвят на улиците и гърците много рядко ще спрат, само за да Ви пуснат да минете. Ако искате да минете по пешеходна пътека, където няма светофар, първо добре се огледайте на всички страни, за да се уверите, че няма автомобили.