Защо богатите и известни родители масово отказват да прехвърлят милионите си на своите деца

Децата на богатите родители често карат обикновените хора не да им се възхищават, а по-скоро ги дразнят. Родителите, които винаги се посвещават на кариера или бизнес, физически нямат време да дадат на детето си правилното възпитание.

Затова толкова често чуваме детето на някой богат човек, което прави глупави неща и омаловажава фамилното име на родителите си.

Вече не сме изненадани, когато един от богатите хора публично обяви решението да не завещае нищо на децата и внуците си, а да даде наследството си на благотворителни организации. Стана ни интересно да разсъждаваме по тази тема.

Родителско наследство

Любящите родители се опитват да дадат на децата си най-доброто. И майката, и баща си спомнят тъжно лишенията в детството си с тъга, а след това правт всичко по силите си, за да дадат на детето нещо, което родителите им не са могл да им дадат. Това е правилно ли?

Защо тогава най-богатите хора в света, които едва ли могат да бъдат считани за късогледи, отказват да дадат богатството си на най-близките си хора, деца, с упоритата си работа.

Успешният готвач Гордън Рамзи притежава богатство от 160 милиона долара, но няма да го остави на четирите си деца. Достатъчно е да се каже, че децата на Гордън летят в самолет с икономична класа и той и съпругата му в първа. Човекът обяснява, че не иска да разглезва децата. В бъдеще той няма намерение да им помага дори при закупуването на отделно жилище.

Стинг, чието състояние е близо до 300 милиона долара, няма да остави нито един цент за шестте си деца. Певецът е сигурен, че само с упорита работа, децата му могат да постигнат нещо, което си струва в живота.

Композиторът Андрю Лойд Уебър за 50 години активна работа е спечелил повече от 1 милиард долара. Но той не възнамерява да сподели своето имане с децата си, защото не иска децата да загубят стимул да работят и да се самоусъвършенстват, като имат достатъчно пари за живот. Всичките пари ще бъдат изразходвани за разработването на музикални проекти и подкрепата на музиканти.

Режисьорът Джордж Лукас може да се похвали с $ 5 млрд. Той обаче възнамерява да остави четирите деца без наследство, за да останат независими и целенасочени. Всички средства се планират да бъдат изразходвани за подпомагане на бедните и за подобряване на училищното образование.

Най-богатият човек в света Бил Гейтс стана един от първите милиардери, които решиха да дадат цялото богатство за благотворителност, особено за медицински изследвания. Но трите деца на основателя на Microsoft ще получат само 10 милиона долара. Гейтс е уверен, че потомството му е получило добро образование и това е много по-полезно от големите пари .

Всъщност големите пари не са най-доброто, което родителите могат да оставят на децата си.

Ами ако се вгледаме в нещастните млади майки и бащи, които жертват своите хобита, общуване със семейството и дори здравето си, за да спечелят повече пари за нуждите на детето, тогава какво!? ….

Децата на такива родители не получават качествено образование. Те не знаят как да разграничават добро до лошо. Всички необходими умения и знания за живота, които получават от непознати. Не е изненадващо, че любящите родители не могат да разпознаят детето си и да попитат: „Така ли те възпитахме?“

Може би хората трябва да отдават по-голямо значение на образованието и възпитанието на своите потомци, така че те да не бъдат загубени в света на възрастните, дори и без милиони в сметките. Не е ли това най-доброто наследство ?

По-рано вече говорихме за това, което е необходимо да се знае за правилното обучение на децата, за да се осигури надеждна подкрепа за семейството. Разговаряхме и за особеностите на образованието на момичетата . Глупаво е да не вземаме предвид огромния опит на хора, които вече са придобили достойна промяна.

Какво смятате да направите с имуществото си? Това ли е всичко, което давате на децата?