Начало Новините днес ВИДЕОТО, което потресе България! Всички се питат: Кога и у нас ще...

ВИДЕОТО, което потресе България! Всички се питат: Кога и у нас ще стане така?

Видео, заснето във Франция, се разпространява вирусно сред българските потребители в социалните мрежи и предизвиква почти една и съща реакция. Възхищения и въпрос – кога и у нас ще стане така?
Самата случка, заснета от камерата на кола, наглед изглежда съвсем обикновена. По пътя се движат автомобили. Трасето е тясно, затова и скоростта им е по-ниска.

В един момент прозорецът на едната кола се отваря и оттам започват да изхвърлят край пътя празни опаковки и картонени чаши. Нещо, добре познато в българската действителност.

За разлика от България, обаче, мъж от задната кола излиза, взима една от празните чаши и я мята обратно през прозореца на вандалите. О автомобила излиза и още един мъж, който започва да снима всичко с телефона си.

Повечето потребители във Фейсбук пишат едни и същи коментари, сравнявайки българската действителност с тази от клипа. Много от тях разказват и за личен опит в подобни случаи, споделяйки как често за малко “не са си изяли боя”. Други признават, че едва ли някой би се осмелил така да направи забележка на вандалите.

Показателно е, че клипът има над 18 милиона преглеждания и над 300 хиляди споделяния сред интернет потребителите в целия свят!