Начало Свободно време Меган Маркъл се отказва от любимата си храна в името на короната,...

Меган Маркъл се отказва от любимата си храна в името на короната, но това е само началото

Меган Маркъл, в качеството си на нов член на британското кралско семейство, ще трябва да се откаже от любимите си ястия от морски дарове. Това пише в. “Сън”.

По традиция членовете на кралското семейство спазват строга диета. Икономът Грант Харолд не веднъж е признавал, че те не може да ядат морски дарове, за да не се отровят. “Не искаме представител на кралското семейство сериозно да се отрови, особено ако той или тя е на задгранична визита”, добавя той. При това, според разпореждане на принц Чарлз, кралските готвачи не подават и Фоа Гра, защото начинът ѝ за приготвяне се смята за неетичен.

По-рано Меган Маркъл заяви в интервю за изданието The New Potato, в идеалното ѝ меню за вечеря задължително трябва да присъстват морските дарове: “Би била вечеря в спокойна обстановка с морски дарове и макарони, а също и коктейли с джин и вермут”, каза тя.

Освен гастрономическите ограничения, Маркъл ще трябва да се съобразява и със строгите правила относно гардероба ѝ: да се слагат малки тежести към ръбовете на полите и роклите, за да не ги повдигне вятърът, да не се носят шапки след 18:00 часа вечерта, да се избягва яркият лак за нокти и естествената кожа, а също и наличието на строг черен тоалет по време на всичките пътувания, в случай на смърт на член на кралското семейство. На Маркъл също е забранено да гласува, да дава автографи, шумно да изразява емоциите си пред обществото, да си прави селфита, ди играе настолната игра “Монополи” и да си ляга да спи преди кралицата.

Да спазва всички тези правила на Маркъл ще помага личната помощничка на кралицата майка Саманта Коен. По-рано бе съобщено, че Елизабет II е настояла новоизпечената херцогиня да премине половингодишен курс по кралски етикет.