Нов екшън на пътя: Джигити с “Мерцедес” заплашват с патлак депутат на магистралата, но…

Двама мъже са задържани за отправени закани на пътя. Екшънът се е разиграл в петъчния следобед на автомагистрала “Хемус”, съобщават от МВР.

Около 14.20 часа на 15 юни в ОДМВР-София чрез тел. 112 бил получен сигнал от водач на лек автомобил “Шкода”, че в района на 15 км на автомагистрала “Хемус” неизвестни лица от движещ се успоредно с него лек автомобил “Мерцедес” са го заплашили с пистолет. След незабавни оперативно-издирвателни действия въпросният автомобил е установен и спрян в района на 57 км.

Водачът и пътникът, и двамата от град Левски, са задържани за срок до 24 часа. Иззет е и пистолетът, законно притежаван от единия мъж.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е районната прокуратура в Ботевград.

По данни на bTV, потърпевшият е депутатът от БСП Явор Божанков.Той е изпреварвал, когато зад него се е приближила кола, която присвятквала с фарове.

„Помислих, че е кола със специален режим, напуснах лявата лента и автомобилът се изравни с мен. Тогава видях, че е частна кола, а човекът до шофьора извади пистолет и го насочи към мен. Не можех да повярвам, че това се случва”, разказа самият депутат.