Циганските кланове, запалили столичния кв.”Христо Ботев”, са сводници! Закопчани са най-страховитите роми – Персин и синът му

Ромските кланове, въртящи проститутки в Германия и запалили столичния квартал “Христо Ботев”, са Кокаларите и Каишиите. Конфликтът започнал от четвъртък по обяд от сбиване между четирима мъже от враждуващите фамилии, но прераснал в зверско масово меле през нощта вчера.

Арестувани са двама мъже с дебели досиета. По думи на шефа на СДВР Ивайло Иванов полицията ще остане в квартала, докато се налага, за да не се нагнетява излишното напрежение. Задържаните са едни от най-страховитите тартори на района – Персин и синът му, пише “Телеграф”.

По време на рапзита двамата дали абсолютно различни данни за конфликта между родовете. Никой обаче не посмял да каже официално с какво се занимават клановете. Всички в “Христо Ботев” обаче разказват, че са сводници в Германия, Франция, а наскоро пробили и в Потругалия и Испания. “Имат много пари, но все се карат за нещо. Редовно се бият, млатят, тук е като екшън”, разказаха хора от квартала.

Според една от версиите става дума за поделяне на територии за проституиране зад граница. Други пък твърдели, че става въпрос за красива жрица, която не успели да се разберат към коя от фамилиите да работи. Познати на Кокаларите споделяли в местния магазин, че момче от фамилията дори било влюбено в нея.

Досиетата на почти всички членове на двата клана са дебели. Персин и синът му, които са единствените задържани до момента, са вписали в тях почти всички видове престъпления – кражби, грабежи, побои, автокражби, наркотици. Лежали са и в затвора. Въпреки дългогодишната вражда между двата клана това бил първият път, в който е викана полиция и е подаван сигнал, обясни още Ивайло Иванов.