Начало Новините днес Депутатът от БСП с шокиращи разкрития за джигитите с “Мерцедес”, които го...

Депутатът от БСП с шокиращи разкрития за джигитите с “Мерцедес”, които го заплашиха с пистолет в движение на “Хемус”!

“В петък, когато се прибирах след парламентарен контрол, тръгнах по магистрала “Хемус” изпреварвах автомобил. Зад мен се приближи “Мерцедес и започна да ме преследва с дълги светлини.”Поде в ефира на нова тв депутатът от БСП Явор Божанков.

“В първия момент си помислих, че е автомобил със специален режим на движение, но разбрах, че не е. Този “Мерцедес” се изравни с мен и не водачът, а пътникът извади пистолет. Не е станало нещо, което да предизвика агресия или гняв. Това продължи около 10 секунди, след което автомобилът продължи по пътя си”, заяви той.

“По-късно подадох сигнал на полицията и те спряха колата. Не познавам хората от автомобила и преди тази случка не е имало никакъв контакт между нас. Моето обяснение е предмет на по-дълбок анализ, защото агресията в обществото ни е на много високо ниво ниво. Причините са много дълбоки и са предмет на един сериозен разговор”, добави той.

“Оръжието бе насочено към мен. Мисля, че причината за агресията бе, че съм се върнал прекалено мудно в дясната лента. Не съм карал бавно в лявата лента – с около 130-140 км в час. Двамата викаха нещо, но не знам какво, нямаше как да чуя. Не бях със служебен автомобил и имах приятел в колата, който е свидетел на случилото се. Не мисля, че това има връзка с работата ми. Това е случка, която можеше да споходи всеки. Двамата от другия автомобил бяха задържани. Имаше много бърза реакция  от страна на МВР. В момента мисля, че има образувано досъдебно производство срещу тях, тъй че не мога да говоря много”, завърши депутатът.