Мъж и жена разчистваха тавана на къщата си и откриха там нещо, което промени живота и на двамата

Семейство откри на покрива на селската си къща истинско съкровище – стара, китайска ваза. Когато я занесли за оценка, съпрузите останали изумени от нейната цена!

Световните медии преразказват историята на семейството като истинска сензация. Мъжът и жената купили селска къща, в която не се задържали много. Един ден почиствали тавана, когато намерили кутия от обувки. Като я отворили, видели там китайска ваза.

В началото дори не предполагали колко струва тя, но я занесли при експерти и те я оценили за почти половин милион долара. Толкова и получили при търг в Париж, където вазата била изложена.

Порцелановата ваза била украсена с ръчно направени рисунки на пейзаж. Оказало се, че тя произхожда от времето на император Чиен-Лунг, който властвал през 18-ти век. Оказало се, че има само още един такъв подобен модел, който в момента се излагал в парижки музей за китайско изкуство.

Когато семейството занесло вазата направо в кутията от обувки на оценители от Сотбис изобщо не предполагало какво съкровище всъщност е открило.