Безкрайно тъжно, съобщиха току-що. Много известен българин загина толкова нелепо в Пловдив

Бившият преподавател от ПУ „Паисий Хилендарски“ доц. Агоп Сренц загина при нелеп инцидент в събота на едно от тепетата в Пловдив.

77-годишният мъж, който е братовчед на великия режисьор Крикор Азарян и може би един от най-възрастните водолази у нас, е паднал от стръмнина на тепето на тротоара при тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“. Доц. Сренц е починал на място, а тялото му е открито от случайни минувачи.

„На 16.06.2018г. Пловдив загуби един човек, който с познанията и действията си е бил пример за много пловдивчани.

След трагичен инцидент в района на Старинен Пловдив почина доцент Агоп Сренц.

Дългогодишен учен и преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ катедра Ядрена физика. Един от основателите на пловдивския морски клуб „Нептун“ Водолаз с над 50 години стаж и един от най-възрастните водолази в България. Помогнал и участвал в издирването на десетки загубили живота си в водоемите на България. Обучил десетки водолази. Човек с голямо Ч.“, написаха във Фейсбук негови близки.

Сренц е бил и дълги години водолаз. Участвал е в много акции, спасил е десетки хора.

„Ще го запомним като естествоизпитател и ентусиаст. Тези две качества вече са толкова редки сред университетските преподаватели че дори и думите описващи ги скоро ще излязат от употреба“, написа във фейсбук негов приятел.

Поклонението пред тленните останки на доц. Агоп Сренц е утре от 11,30 ч. на арменските гробища в града.