Важно! Депутатът, нападнат от “джигитите с Мерцедеса”, внася поправка в закона, задължаваща всички шофьори да имат в колата си…

„Лично аз ще предложа поетапно въвеждане на видеорегистратори във всеки автомобил. Добре е да има видимост от различни гледни точки на автомобила. Мисля, че това ще повлияе върху агресията на пътя и ще даде ясна картина за пътните инциденти”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Явор Божанков от „БСП за България”, който в петък стана участник в опасна ситуация на пътя на магистрала „Хемус”.

Явор Божанков от БСП изпреварвал автомобил на магистралата в петък, когато отзад бързо се приближила кола и започнала да присветва с фарове. Когато се разминали, насочили оръжие срещу него. Ивайло Павлов от град Левски е шофирал другия автомобил в петъчния следобед. До него е пътувал приятелят му Ивайло Белчев, обвинен, че е извадил пистолет срещу Явор Божанков, докато го изпреварват.

Историята, според двамата мъже от град Левски обаче е друга. Ивайло Белчев твърдят, че пистолетът е бил на таблото и всъщност го е прибрал. Явно точно в този момент депутатът го е видял. Неговата версия е, че Явор Божанков е отворил прозореца си и е показал депутатската си карта.

„Това не е само моята дума срещу тяхната. Има свидетел на случката, който вече даде показания. Разбирам, че те са заплашени от наказателна отговорност, защото това е престъпление, но в случая човешко и правилно е по-скоро да се поднесат извинения. В случая не виждам нито съжаление, нито каквато и да било друга реакция, така че ще търся правата си докрай”, разказа в студиото на „Здравей, България” депутатът от БСП Явор Божанков.

„Това, което се случва, не може да бъде причина да се извади бойно оръжие посред бял ден. Причините са много дълбоко и нашето общество наближава границата на нетърпимостта, от която няма връщане. За съжаление, и народните представители стават жертва на агресия, както всички хора”, добави Божанков.