Екшън на Е-79: Двама братя пребиха като в мутренските времена зверски мъж с бухалки, полицията е по петите им

Eкшън като във филм се разигра в Кресна в събота вечер, след като двамата братя Росен и Васил Стоянови биха с бухалки 28-годишния си съгражданин Евгени Врабски. Мелето станало малко след 19 ч. на автомивка на главен път Е-79, непосредствено до бензиностанция. Това предаде струма.бг.

Тримата мъже имали среща. Докато си говорели, Росен и Васил започнали да налагат, където сварят, Евгени. Единият брат не се задоволил да го бие с голи ръце и извадил бухалка от лекия автомобил. След побоя братята се качили в крайслера на Васил и избягали в неизвестна посока.

Няколко часа по-късно пребитият Е. Врабски е потърсил лекарска помощ в спешното със силни болки в главата и гръдния кош. Медиците го препратили към специалистите в санданската болница. Направени са му рентгенови снимки и обстойни медицински изследвания. Въпреки хематомите по главата и тялото му Евгени е освободен за домашно лечение.

По време на боя Росен Стоянов също е наранил ръката си и е потърсил лекарска помощ в санданската болница. Ренгеновата снимка показала, че има счупване на костта на дясната китка, но въпреки това мъжът напуснал болничното заведение по свое желание.

Заради екшъна ул. “Ново село” в Кресна бе почерняла от полиция, направен е оглед на дома, където живеят двамата братя побойници, но не са открити. Росен и Васил Стоянови нямат до момена криминални досиета в полицията. Кое ги е накарало да действат така агресивно, тепърва следствието ще установява. Двамата се укриват повече от денонощие от органите на реда и все още се издирват.

За случая е уведомен и дежурният прокурор. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 311.