Пълни самопризнания: Теньо разкри защо е убил 19-годишната си приятелка в Айтос

Теньо от Айтос, който уби 19-годишната си приятелка, е направил пълни самопризнания. Това каза пред камерата на Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

19-годишното момиче почина в неделя след побой от 27-годишния мъж, с когото живеели на семейни начала. Двойката има дете на 2 години и 8 месеца, пред което се е случило всичко.

След сигнал от съседи, чули виковете, младата жена била транспортирана с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло в реанимация на бургаската болница. Въпреки усилията на лекарите тя е починала.

„Убиецът е изразил съжаление. Поводът е скарване помежду им за грижите, които се полагат за детето”, заяви Арнаудова.

„По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие от съседи. Полицейските служители, които са посетили мястото и са разговаряли с Ивета, но тогава тя е казала, че няма насилие. На практика е отрекла каквито и да е насилствени действия”, заяви Арнаудова.

По думите й извършителят е изтърпял 6-годишна ефективна присъда. Излязъл е скоро от затвора.

Водещият Виктор Николаев припомни думите на съседи, които твърдят, че Теньо е гонел приятелката си, размахвайки дървета и камъни. Нищо не го е спряло да я убие, добави той.