Регионално министерство с извънредна новина за дискотеките в Слънчев бряг, за които Валери Симеонов твърди, че са незаконни!

Клубовете на плажа в Слънчев бряг, за които вицепремиерът Валери Симеонов твърдеше, че не спазват разпоредбите, се оказаха напълно законни. Това установи проверка по заповед на министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Други 32 преместваеми обекта на плажната ивица обаче са в разрез с наредбите и за тях Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще внесе сигнал до Министерството на туризма и главния архитект на община Несебър, съобщи регионалният министър Николай Нанков в Ловеч, цитиран от Канал 3.

Общо 20 от незаконните обекти са на Южния плаж, 5 са на Централния, а 7 – на северния.

Министър Нанков уточни, че са установени и други незаконни строежи: “Там вече ще се предприемат съответните действия. Говорим за една алея, говорим за ограда до хотел “Империал”, паркинг пред ресторант “Фрегата”. Това са незаконните строежи”.

Николай Нанков поясни, че петте строежа на “Какао бийч”, които предизвикаха спорове, са законни.

“Преместваемите обекти, не знам дали са дискотеки, отговарят на изискванията на преместваемите обекти, утвърдени от министъра на туризма. Убеден съм, че и господин Симеонов съща осъзнава това, тъй като предложенията, които е внесъл за промени в Закона за устройство на територията, са в тази насока – тези ресторанти и заведения по нашето Черноморие да бъдат категоризирани не като преместваеми обекти и съответно да не бъдат изграждани и поставяни и т.н.

В информация до медиите от регионалното министерство допълват, че някои от установените незаконни обекти в Слънчев бряг са били премахнати през 2017, но после са възстановени на същите места. Става въпрос за метална ограда и паркинг на “Слънчев бряг – юг”. До тях са изградени и незаконни волейболно игрище, спортна площадка, метална трибуна за зрители със сцена и бетонова настилка с площ около 1000 кв. м.