Жестокият убиец на 19-годишната Ивета от Айтос проговори в съда, ето какви са първите думи на Теньо

Жестокият убиец от Айтос Теньо Енчев заяви в съдебната зала, че не заслужава да бъде на свобода, след като уби от бой преди дни любимата си Ивета, пише “Флагман”. Многократно осъжданият Теньо изплака пред Окръжния съд, че все още не може да си прости за случката.

“Меко казано е, че съжалявам, защото това беше човек, когото много обичах. Всичко стана след един семеен скандал. Искам да остана в ареста!”, изплака 27-годишният айтозлия, чиято първа присъда е още преди да навърши пълнолетие.

Неговият адвокат опита да изкара рецидивиста жертва на прехода, като той едва ли не показал, че иска да се поправи с опита да създаде семейство, който обаче завърши трагично в събота вечерта. Тогава пред очите на невръстното им дете побеснелият Теньо смаза с юмруци и ритници приятелката си Ивета. 19-годишната девойка почина след няколко часа агония в болницата след тежка черепно-мозъчна травма.

Окръжният прокурор Елгина Чалъмова разкри, че въпреки началната фаза на разследването, вече са събрани достатъчно доказателства, че именно Теньо е извършител на бруталното убийство. Това се доказвало и от разпитите на свидетелките Станка и Магдалена Стоянови, които също живеят в къщата на ужасите и са чували често скандалите между младата девойка. Показания по случая е дала и бабата на Теньо Димитринка Георгиева, която е първата, дошла на мястото и заварила обезобразената Ивета в локва кръв.

Прокурорът изрично подчерта, че ако бъде пуснат с по-лека мярка, Теньо може да се укрие, тъй като го грози доживотна присъда.

Той е многократно осъждан, лежал е 6 години в затвора, като е пуснат на свобода през април 2016 г. Малко след това се преместил заедно с Ивета в семейната къща в Айтос.