Начало Новините днес Лукс и охолство: Благоевградски бизнесмен си купи луксозна яхта и тръгна към...

Лукс и охолство: Благоевградски бизнесмен си купи луксозна яхта и тръгна към Ривиерата (СНИМКИ)

Благоевградският бизнесмен Димитър Стойков предприе обиколка на Ривиерата с новата си яхта, която кръсти „Рилана“. Лодката от марката „Азимут” е висок клас, произведена е в италианска корабостроителница преди няколко дни, дълга е 17 м и разполага с 3 каюти, лукс и екстри, отговарящи на цената, надхвърляща един милион.
За първото й сефте на вода собственикът взе на борда съпругата си Христина и семейните им приятели – бизнесмена Георги Сандев и жена му Николета.

Пътешествениците акостираха първо в Монако, където изкараха незабравим ден, а вчера се озоваха в сърцето на Италианската Ривиера – Портофино, където са плавателните съдове на големите тузари. В края на месеца „Рилана” ще акостира в Гърция в курорта на богатите „Съни ризорт“, където бе закотвена първата яхта на 35-годишния благоевградски милионер.

Димитър Стойков има сертификат за капитан и след първото пробно плаване възнамерява да започне и активни бизнес срещи на яхтата бижу, пише “Струма”.

Благоевградският предприемач има фабрики за бутилиране на вода и бира, шивашки цех и е един от бързо развиваващите се мениджъри, чиято продукция печели позиция не само у нас, но и в чужбина. Наскоро при него направи поръчка за модна линия на спортни артикули футболистът Димитър Бербатов.