Начало Новините днес Погребват квартал “Лозенец” заради безумия и некадърност!

Погребват квартал “Лозенец” заради безумия и некадърност!

Един от най-красивите и приветливи квартали на София – “Лозенец” се превръща в гробница. Благодарение на некадърното управление на районната администрация, която се ръководи от д-р Любомир Дреков.
Зеленият квартал, който трябва да дава пример за благоустройствени решения, е оставен на автопилот, а чиновниците предпочитат да отбиват номера, вместо да полагат сили за развитието му. Или просто толкова си могат.

Безумията, обаче продължават да тровят десетки хиляди жители на презастроения “Лозенец”. Вечер по централния булевард “Пейо Яворов” е тъмно като в пещера. Повече от половината улични стълбове са злокобно угаснали, все едно, че сме под турско робство.

Местната община не си мърда затлъстялата талия, за да се разходи до Борисовата градина и да я почисти от фасовете. Иначе е лесно да се чака наглата пиар акция на bTV за чистене на зелените площи, която е веднъж в годината, но толкова богато украсена, че все едно изпращаме совалка на Марс.

Под безучастните погледи на мързеливите чиновници се разпадат и прясноасфалтираните пресечки, а Семинарията отново е с рушаща се мазилка. Нищо че тя се подменя всяка година, скъпо и за сметка на данъкоплатците.

Единственият светъл лъч е паякът! Грабливият камион от време на време вдига по някой неправилно паркиран автомобил, но от него се отделя толкова много дим, че може да отрови поне 10 човека, ако не носят противогази.

Така, че ако все пак след целия апокалипсис сте останали живи в “Лозенец”, е добре да внимавате за опасно падащите клони от дърветата. Само преди месеци на два пъти при подобни нелепи ситуации загинаха двама човека.

Остава ни надеждата, че Бог ще е с нас. Но дали Господ ще ни запази от чиновническата измет?