Шокиращи подробности: След зверските удари на Теньо части от черепа се забили в мозъка на Ивета, няма милост за изрода!

Бургаският окръжен съд току-що остави зад решетките Теньо Енчев, който е обвинен в убийството на любимата си Ивета в Айтос. Съдия Яни Гайдурлиев обяви, че има достатъчно доказателства, които уличават 27-годишния мъж в извършване на тежкото престъпление, пише “Флагман”.

Освен показанията на съседите сем. Стоянови и на бабата а Енчев – Димитринка, ключова роля ще изиграят и пълните самопризнанията за случая, направени от самия убиец. Според съдебно-медицинската експертиза пък непосредствената причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, довела до мозъчен оток, като вследствие на множеството удари с юмруци и ритници по главата на Ивета, части от строшения череп буквално са пробили мозъчния лоб на младото момиче.

С оглед на утежненото съдебно минало бургаският магистрат прие, че има опасност Теньо да се укрие. Прокурор Елгина Чалъмова обяви, че новите доказателства, събрани днес сутринта, са наложили преквалифицирането на обвинението – в убийство, извършено с особена жестокост.

Държавният обвинител разкри още, че официално Ивета не е подавала жалби срещу насилника си. Единствено преди година и половина полицията в Айтос се отзовава на сигнал на комшиите на младата двойка за викове за помощ. При посещението на ченгетата обаче Ивета категорично отрекла да е бита от мъжа си. Тя обаче признала пред майка си Димитринка, че Теньо редовно й посягал. Във фаталната нощ на зверското престъпление и двамата са употребили неголеми количества алкохол – около 1 промил в кръвта на Теньо и 0,88 при жертвата му.

Прокурор Чалъмова отрече Теньо да е употребявал дрога в нощта на зверското убийството.