Български ТИР се оказа в епицентъра на грандиозна крими история във Франция! Измамата е за колосалните 4 милиона евро (СНИМКИ) 

Френската полиция пресече контрабанда на канабис за €4 млн. Дрогата е била открита в ТИР с българска регистрация. Това съобщават местните медии.

При акция на митницата на Лон льо Соние в миналия петък сутринта е открита дрогата. Тя е била разпределена в пакети. Точното количество на канабиса е 398 килограма.

Дрогата е открита на път А39 в департамента в източна Франция – Юра.

Шофьорът казал на митничарите, че идва от Испания и отива за Германия, за да достави различни стоки. Водачът на хладилния ТИР е задържан. Срещу него е повдигнато обвинение за контрабанда на наркотици.

След като бяха отворени вратите на хладилното ремарке, митническите служители откриха 252 пакета марихуана, тежащи 312 кг. и 16 опаковки от канабисна смола с тегло от 86 кг., съобщиха в прессъобщение от френските митници.

Оттам уточняват, че стоката е била пакетирана в термо фолио и е била скрита в дъното на хладилния камион зад превозваните дини и кашони с портокали.

От началото на годината местната митница е конфискувала над 2 т. канабис – листна маса и смола. Само през миналата 2017 г. френските митници са конфискували общо 46,1 т. марихуана.

Преди десет месеца двама българи бяха хванати с 900 кг. канабис в района на Монпелие.