Скъпа командировка коства поста на зам.-министър

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк.

За това пътуване бяха похарчени 8980 лв. от бюджета на социалното министерство в момент, когато в цялата страна майките на деца с увреждания протестират в палаткови лагери. Самолетният билет за шестдневната командировка е бил купен в последния момент, въпреки че за конференцията се е знаело още през март, и е струвал 8300 лв.

Официално от социалното министерство обясниха тогава, че България е председател на форума и това налагало присъствието на заместник-министъра. В изказването си тя наблегнала над какво работи правителството.

Вчера Димитрова призна, че вероятно е грешка, че се е съгласила да тръгне в командировка за Ню Йорк, след като е видяла цената на билетите, която е трябвало да се плати. Пред bTV тя сподели, че не съжалявала, че отишла, защото ставало въпрос за важен форум.