Проф. Кантарджиев се ядоса на Николаев и Радева, а после хвърли бомба за взрив от коварна болест в български град!

Птичият грип си е ветеринарен проблем. От него не боледуват хората, а птиците. Това заяви в ефира на Нова тв проф. Тодор Кантарджиев. На въпрос на Виктор Николаев, дали може да е опасен за хората, при положение, че се изтеглят яйца от пазара, експертът се изнерви:

“Хайде да не плашим хората. Изтеглят яйцата, не защото ще са заразени хора. Някои просто ще си купят яйца от магазина, ще ги счупят и ще ги дадат на животните си. Много вероятно да заразят животните си”, добави той.

“Съветвам всички хуманни лекари да си мълчат по въпроса за птичия грип. Това засяга птиците, не хората. Това не касае човешкото здраве. Опасно е, ако част от генома на този грип, влезе в генома на човешкия грип, но сега такъв няма”, каза Кантарджиев.

Николаев и Аделина Радева решиха да го разпитат и за опасността от салмонела.

“Ама много компетентни въпроси задавате. От началото на предаването много медицински се изразявате, все точно”, заяви Кантарджиев иронично по адрес на водещите и продължи: “Салмонелата си е лятна инфекция, характерна за бита ни. Това, което трябва да се прави – всяка животинска храна през лятото, трябва да е добре термично обработена. Храна не трябва да остава извън хладилника”, каза той и потвърди за случаи на салмонела в няколко детски градини.

“Миналата седмица имаше взрив в един град. 12 души имат сифилис, няма да ви кажа кой е. Лошото е, че има бременни със сифилис. Лекарска тайна е кое е мястото”, добави той.