Как да отслабнете с овесени ядки?

Херкулесовата диета е лесен и приятен начин да загубите около пет килограма в рамките на седмица. Без да гладувате, без да ви липсва енергия. Този режим на хранене има положителен ефект не само върху редуцирането на излишните килограми, но спомага за прочистването на кръвоносните съдове, намалява нивата на холестерола в кръвта, подобрява храносмилането.

Също така храните в диетата ще ви осигурят важни витамини и микроелементи, като цинк, калий, желязо, магнезий, калций, фосфор, натрий, както и витамини PP, B1, B2, E.

Диетата се базира на консумацията на овесена каша, така че ако имате непоносимост към овеса, този план не е подходящ за вас (ако имате заболяване на щитовидната жлеза, бъбречни, чернодробни, сърдечни или други здравословни проблеми, консултирайте се предварително с лекар). Не се консумират меса, захар, сладкиши, тестени изделия, газирани напитки, алкохол.

Важно е първите 3-4 дни да се опитате да консумирате овесената каша без добавки като мляко, сушени плодове. Сварете я само с вода. След това може да разнообразите вкуса ѝ. Може да хапвате от нея толкова пъти, колкото усещате глад (разбира се в малки порции, ако искате да свалите килограми).

Тъй като има разнообразни по-леки варианти на херкулесовата диета, споделяме едно примерно меню. Ако не може да се храните изцяло и само с овесена каша, пробвайте този вариант.

Закуска – купичка овесена каша с настъргана ябълка, стафиди и канела, 1 варено яйце, чаша кисело мляко, което може да добавите към кашата.

Обяд – овесена каша с кисело мляко, няколко сурови ядки към нея, канела, ябълка или парче краставица, зелен чай.

Закуска между храненията, ако сте гладни – пресен плод, лъжица мед, зелен чай.

Вечеря – овесена каша с мед и кисело мляко, печена ябълка или круша.

Важно е след като приключите диетата след 7-ия ден, да въведете постепенно в менюто си месо, зеленчуци, хляб. Това няма да стресира организма и ще ви помогне да загубите още килограми.

По време на херкулесовата диета пийте достатъчно количество вода.