Начало Новините днес Дъщерята на Мустафа Чаушев с ексклузивни разкрития за стрелбата по известния певец,...

Дъщерята на Мустафа Чаушев с ексклузивни разкрития за стрелбата по известния певец, Ажда показа страховити СНИМКИ

Дъщерята на музиканта Мустафа Чаушев – певицата Ажда, разкри точно какво е преживяла със семейството си в Турция, след като мъж е стрелял по колата им заради забележка на границата. Тя даде подробности за извършителя на деянието и призна защо досега не са дали гласност на случая. Чаушева показа и ексклузивни кадри на автомобила, който е бил надупчен от джигита.

“За мен беше огромен стрес. В първия момент не можеш да осъзнаеш какво ти се случва и не можеш да го асимилираш. Виждаш, че можеш да загубиш родителите си. За мен няма значение дали щеше да се случи нещо с мен или не, защото аз много държа на семейството си, обичам ги. Да, факт е, че загубих гласа си за около 10 дни спрях да се храня, събуждах се в някакви такива часове като 3-4 сутринта. Събуждах се на няколко пъти душеейки се и си мислех, че умирам. Просто не можех да си поема въздух. Беше огромен стресът. Преодолях нещата с помощта на моето семейство, приятелите ми, които бяха неотлъчно до мен и ме подкрепяха. Най-лошо вече е минало и сме живи и здрави, това е важното”, каза тя.

“Ние не успяхме в първия момент да осъзнаем какво се е случило и да се уплашим. Шокът дойде малко по-късно. Майка ми е много силна жена и гледа в широко и по-отгоре на нещата. Най-много се уплаших аз в интерес на истината”, добавя Ажда.

“На мен ми е много обидно от отношението на властите ни там. Посолството ни в Анкара ни прехвърли в консулството в Истанбул, обясних ситуацията, обещаха да ми върнат обаждане от Истанбул, но така и не го сториха. Някакси да неглижираш един такъв инцидент е наистина странно и неприятно”, добави дъщерята на музиканта.

Ажда разкри защо са изчакали два месеца преди да говорят за инцидента: “Ние сме хора артисти, не искахме да дадем гласност, защото така или иначе преживяването беше само по себе си прекалено натоварващо и много стресиращо. Трудно се измъкнах от цялата тази ситуация чисто психически. Вече съм го преодоляла и може би затова намерих сили да го споделя и да му дам повече гласност”, каза тя.

“Нямам подробности дали оръжието на нападателя е било законно. Доколкото разбрах от органите на реда е, че той е с чисто досие. Не искахме да повдигаме обвинение, не защото ще се проточи във времето или няма да получим в материален план това, което трябва. Там съдебната система работи много добре. Родителите ми решиха, че не искат да се занимават повече с това, защото представете си само заради една забележка какво се случи, а ако го вкараш този човек в затвора, представете си какво ще прави и как ще реши да отмъщава. Човекът не беше заможен, беше облечен в анцуг, с една спортна шапка. Изглеждаше съвсем обикновен и въобще не сме предполагали, че може да се случи подобно нещо”, добави Ажда.
Тя призна, че е обезпокоена от агресията на пътя, която се случва не само в България, но и по цял свят: “Проблемът с агресията по пътя е много голям и не е само тук в България. Виждаме, че по целия свят се случват тези неща и е много неприятно това. Не знам по какъв начин трябва да се стопира това нещо и да сме малко по-добри и толерантни”, завърши тя.