Бабина тайна за красива кожа взриви мрежата! Изтрива пигментните петна като гумичка 

За съжаление, не всеки може да се похвали с чудесен тен на кожата, без сивота и жълтеникавост.

Тези недостатъци, както и пигментните петна и слънчевите изгарянияо, могат да бъдат скрити под тона на грима, но сигурно искате да изглеждате свежи и млади, просто като се събудите.

За помощ можете да се свържете с козметик, но услугите му не са евтини, както и лекарствата, които може да не отговарят на вашия тип кожа. Изходът може да бъде и естествен продукт – продукт, който облекчава кожата и избелва пигментни петна.

Как да облекчите кожата у дома

1. Сок от горски плодове
Подходящ е сока от червени боровинки, червено или черно френско грозде. Една шепа пресни плодове трябва да изстискате, да навлажнете марлята и да сложите компреса върху лицето за 15 минути, след което да се измиете.

2. Сода

В една чаена лъжичка сода смесете няколко капки вода, за да оформите каша. Приложете полученото лекарство в проблемните области на кожата, можете да масажирате леко, след това да изплакнете с вода.

3. Лимонов сок

При липса на алергии към цитрусовите плодове, можете да използвате избелваща маска, изработена от заквасена сметана и лимонов сок. Смесете тези съставки в съотношение 1: 1 и нанесете върху лицето за 15 минути, след което изплакнете.

4. Чесън

В чесъна се съдържа голям брой етерични масла, които напълно избелват кожата и отстраняват пигментните петна. Просто изрежете обелената скилитка наполовина и разтривайте няколко пъти на ден.