Рокади в Нова телевизия: Две от знаковите й лица слизат от екран

Нови рокади чакат Нова телевизия. След като дни наред зрителите на медията стават свидетели на какви ли не промени на екрана, сега става ясно, че две от лицата на телевизията ще си тръгнат от нея.

Политическата репортерка Калина Влайкова напуска медията. Тя е един от най-добрите парламентарни репортери, експерт по ДПС. Преди време направи  филм за това как ДПС мобилизира електората си преди избори.

Бъдещите ѝ планове не включват рокада в друга медия, а по-скоро почивка от напрежението. ” Не казвам изобщо “не” на журналистиката”, каза тя, цитирана от “24 часа”.

Освен нейното напускане се шушука, че и колежката ѝ от сутрешния блок “Здравей, България” Мария Милкова от 1 юли няма да е част от медията. Тя е позната с множеството си социални репортажи и преки включвания. Един от най-нашумелите ѝ телевизионни разкази е за учителя физик Тео Теодосиев, който подготвя ученици за олимпиади в мизерни условия.

“Довиждане NOVA. След хиляди изминати километри, хиляди заснети часове, безсънни нощи из цяла България, стотици истории, срещи, разговори… е време за почивка. И нови пътища. Мога само да кажа, че годините в “Здравей България” са най-щастливите ми професионални години досега. Имах щастието да работя с хора, които уважвам и да се уча от тях. Мога само да им благодаря, че ми даваха възможност да правя това, което обичам и умея най-добре – да разказвам истории. Винаги съм вярвала, че моята журналистика е да е до онези, чийто глас не се чува във врявата, да помогна и да променя. И съм особено доволна, че това се случваше. Не толкова често, колкото исках, но се случваше”, написа във фейсбук профила си Мария Милкова.

От юли и двете няма да са в екипа на телевизията, която в последната година претърпя множество кадрови промени и скандали.