Адвокат №1 издирва кой българин си купи частен остров

Стефан Левашки реши да се скрие от многобройните си приятели и отпраши на малкия остров Самотраки. Днес шефът на адвокатската колегия в Пловдив е рожденик, но ще празнува кротко в местната таверна в компанията на съпругата си Елена и своя нов любимец – кучето Рашко. Докато разпуска от делата в съда, Левашки не спира да мисли за нещата от живота, пише “Марица”.

И разсъждава по въпроса кой е българинът, за когото се говори, че си е напазарувал малък гръцки остров. Ако става въпрос за нещо като Самотраки обаче, Левашки отсича от профила си във фейсбук:  То пък един остров – необитаем. То пък и едно време – закиснало се и вали ли, вали. Ся пък и яхта ще му трябва да стига до него, че фери немало. Мъката човешка край няма. Изобщо като в стария виц – “нека оди бос”.

Левашки се отърва за ЧРД, но приятелите му знаят – ще разлее напитките на Стефановден.  От тази гледна точка Господ е пожалил своя любимец, като е разполовил годината според поводите на Левашки да почерпи – рожден ден на 27 юни и имен – на 27 декември.