Борисов за фалшивата новина за гръцкия остров: Ако е истина, подавам оставка! (ВИДЕО) 

Днешното заседание на Министерски съвет започна с неочаквано обръщение от страна на премиера Бойко Борисов. Думите му бяха по повод фалшива новина по негов адрес, която през последните дни обиколи медийното пространство, а именно, че притежава гръцки остров.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към операторите на различни медии преди началото на разговорите с министрите си и попита има ли някой от Нова телевизия.

„Умолявам ви, не ми забърквайте името в подобни неща“, каза премиерът.

Той призова медията да прави и да пуска каквото иска, но не е „честно да замесват името му“.

„Всичко фалшиво да пуснат – все ми е тая. Рано или късно истината излиза“, отсече Борисов малко преди операторите и фотографите да напуснат залата на МС.

Премиерът призова разследващите журналисти от медията да си свършат работата – да отидат и да проверят вярно ли е. „Ако е истина, ще си подам оставката. Моля ви. И аз имам семейство и те гледат“, заяви Бойко Борисов.

Непосредствено след края на МС премиерът качи и видео от изкачването си и написа: „Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност“.