Извънредна новина за бруталния разстрел на българина Филип във Флорида (СНИМКА)

Шерифския отдел в Окалуса каунти, Флорида са задължали заподозрян, свързан с убийството на българина Филип Кирилов, съобщиха от местната полиция. Властите обещават повече информация за ареста и разследването скоро.

29-годишният българин беше намерен мъртъв в автомобила си в неделя сутринта. Тялото му е открито в минивана, с който работил като шофьор на Uber в курортното градче Дестин и селищата около него. Според полицията извършителят е бил клиент на Кирил чрез приложението Uber. От шерифството в Окалуза Каунти разпространиха и снимка на заподозрения, уловена от охранителни камери в близост до мястото на престъплението.

„Аз това му казвах да се прибира, че вече е 2 часа през нощта, но той искаше да кара до сутринта”, разказва пред BG VOICE неговия приятел Филип Алексиев, с който са били на телефона часове преди убийството.

Трупът на Филип Кирилов е открит в 6:30 часа сутринта в неделя в Локалуза айлънд, между Дестин и Форт Уолтън Бийч. От полицията смятат, че той е бил прострелян между 4 и 6 am. Властите казват, че мястото, където е станало престъплението не е опасно, но българите в района разказват, че там се навъртали престъпници заради хотелите и стриптийз клубовете наблизо.

Приятелите на българина все още са в шок от случилото се „Трябваше да се виждаме на следващия ден”, казва Филип Алексиев, който е приятел на убития от няколко години. „Още не мога да осмисля какво се случи. Той беше най-добрия човек, който познавах”, добавя скърбящия Филип. Сега той и други българи в Дестин се опитват да помогнат на вдовицата на Филип Кирилoв, Калина. Двамата се женят само преди година във Вегас, където Филип живеел преди това. „Работеше изключително много и беше много добър като характер” казва друг приятел на Филип, Васил Спиров.

Българинът бил запален по фитнеса и работил много, за да събира пари за бъдеще със съпругата си Калина.  Приятелите му са организирали кампания за набиране на средства в помощ на семейството, за да се транспортира тялото на Филип при родителите му, в родната му Монтана.